Over Krulwerk
Heel kort:
Even voorstellen; mijn naam is Rutger Lootsma. Oorspronkelijk kom ik uit Den Haag. Of beter nog, uit Scheveningen. Op een steenworp afstand van de zee groeide ik van peuter naar puber en van student naar professional. Inmiddels ben ik decennia verder, woon ik in top-stad Eindhoven, heb ik een schat aan horeca-ervaring en maakte ik in 2018 van schrijven eindelijk mijn beroep. Had ik al veel eerder moeten doen.
Die horeca-ervaring noemde ik natuurlijk niet voor niets. In de heerlijke wereld van hospitality draait alles om aandacht en vertrouwen. Een gast wil graag gezien en gehoord worden. Hij of zij moet erop kunnen vertrouwen dat alles goed komt en dat hij kan ‘loslaten’. In mijn huidige professie werk ik daar nog dagelijks mee. Ik luister en kijk, ik geef aandacht en ‘ontzorg’. En ik rond af. Zo kunnen ‘mijn gasten’ de volledige aandacht op hun eigen zaken richten. En daar draait het om.
Ervaring
Tekstschrijver sinds jaar en dag
Ervaring genoeg. Maar veel belangrijker zijn mijn zintuigen. Ik voel ‘het’ aan. Wat ik daarmee bedoel? Dat dunne lijntje tussen ‘net-wel’ en ‘net-niet’. Tussen ‘U’ zeggen of tutoyeren. Tussen een grapje maken of nét even die ene serieuze vraag stellen. It’s all in the details.